mandag 15. september 2008

Ukens rasepresentasjon: DvergschnauzerRedaksjonen vil i høst publisere en serie om hunderaser, og vi finner det naturlig å starte med hverandres raser. Første rase ut er Dvergschnauzeren. Er du klar, Kalle?

LYnNE oG VærEmåte
Dvergschnauzeren er en bartete, brummete, morsom, og "frisk" rase som er leken hele livet. Utholdenhet og årvåkenhet gjør den til en god familiehund. Den er dessuten en utmerket lekekamerat for alle slags hunder. Det er ikke uten grunn at vi kaller Kalle "verdens beste kompis".

De sier at dvergschnauzeren er glad i barn, men jeg synes at jeg (Red.) er mye flinkere med barn enn Kalle, no offence. Katter derimot har Kalle veldig taket på, ergo er dette en meget katte-vennlig rase. Rasen egner seg i en liten bolig, for den er jo så liten atte. Dvergschnauzeren har endel vaktinstinkt og som du ser av bildet vil den gjerne gjøre seg opp sin egen mening før den f.eks. hilser på folk. Mot de den kjenner er den meget hengiven og "kosete". Dette er en skikkelig mammadalt rase, den ofrer gjerne liv og lemmer for å være sammen med mamman sin. Rasen er også kjent for sin lune humor, den er tøysete og tullete, noe som sjarmerer både mennesker og oss.

UtsEende, anatOmi og fysiKk
Dvergschnauzeren er en veldig fin hund. Den ser muligens liten ut for deg, men ikke la deg lure. Selv om den er den minste sv Schnauzerne er dette en stor hund i liten kropp. Dvergen blir ikke mer enn ca 30-35 cm i skulderhøyde, og vekten bør holde seg mellom 4,5-7 kg. Dvergschnauzeren har en karakteristisk kvadratisk form, mankehøyde tilsvarer ca kroppslengde. Hodelengden tilsvarer halve lengden fra manken til haleansatsen. Pelsen skal være stri, hard og tett. De fleste dvergschnauzere er forfengelige og nøye med sveisen sin. Den finnes i fire godkjente farger: salt/pepper(Iver en liten pjokk), sort/sølv (Kalle), sort og hvit. De to første er vanligst i Norge.


Ulike Hang- ups
Dvergschnauzeren er som sveisen anntyder en pertentelig hund. Kvister, hybelkaniner eller strå i barten kan utgjøre en stor utfordring for denne ellers så robuste rasen. I situasjoner hvor fremmedlegeme har festet seg i den vel-trimmede pelsen vil Dvergschnauzeren ofte legge seg ned og gi opp. I slike situasjoner er det viktig at mennesket opptrer med en myk men bestemt hånd, Dvergen må ha hjelp til å fjerne fremmedlegeme før den kan gå videre. Når det gjelder innkjøp ulikt hundeutstyr er det viktig å ta i betraktning at dette er en rase med sans for mote og stil,- den vil ikke finne seg i å gå i hva som helst.

Alt i alt vil jeg si at Dvergschauzeren er en veldig fin og kjekk hund.

Neste rasereportasje skal handle om Azawakhen og skrives av Kalle.

Emi-Pemi (rEDAKTØR)


Kilder:

http://no.wikipedia.org/wiki/Dvergschnauzer

Observasjon av Kalle

1 kommentar:

Anonym sa...

Pirelli følger spent med, og venter på rasepresentasjon av tønneimiterende, innbilt gravide Ridgebacker.