onsdag 30. juni 2010

Vi er ikke sinte, bare veldig veldig skuffet

Av : Emi-Pemi (nesten fullt restituert)
For et par uker siden kom vi som vanelig til hundesletta på Ekeberg for å løpe løs og kose oss.
Til vår store overraskelse hadde et par busslaster med mennesker inntatt slettta med grill, høytaleranlegg, og mange greier til å leke med plassert ut over hele sletta. Det var jo litt rart at noen valgte å holde en fest der tenkte vi, og fant ut at det var event-byrået Gyro som hadde leid hundesletta av friluftsetaten til å holde sommerfest for et firma. Merkelig valg av sted tenkte vi. Ekeberg er jo et kjempe stort område, og det er jo bare en slette hvor det er tillatt for oss hunder å være løs i båndtvangsperioden.

Vi slo oss dog til ro med at dette sikkert bare var et engangs tilfelle, for friluftsetaten vet jo såklart at løse hunder og høytlytte voksne mennekser med grill ikke nødvendigvis er en topp kombinasjon.

Lørdag reiste vi tilbake til hundesletta, med god tro om litt skikkelig lekings. Vi hadde ikke vært på sletta i mer enn ti minutter før hest med vogn braser gjennom sletta, uten forvarsel. Det var visst en slags hest med vogn konkuranse på gang. Topp, tenkte jeg, for jeg vet hva slags snacks de skal legge i gjen. Dessverre synes ikke matmor hesteløp og løs Emi og Bani var en god kombinasjon, så da gikk vi tur i bånd.

På søndag gjentok det samme seg igjen. På dette tidspunktet var vi blitt litt lei av at vi ikke kunne leke på hundesletta, den er jo til for at vi skal kunne strekke litt på oss og være litt fri når det er båndtvang overalt ellers. Da vi møtte en Terrier som hadde reist helt fra Hønefoss for å komme til hundesletta å leke, men som pent måtte ta turen i bånd, bestemte vi oss for å skrive et pent brev til Friluftsetaten og spørre dem om de ikke kunne legge arrangementer andre steder.

I dag fikk jeg svar og det lød dessverre negativt:

"Viser til svar på mottatt henvendelse angående arrangement i Jomfrubråtveien.Friluftsetaten mener området fint kan fordeles mellom arrangement og hundeeiere.Det har vært holdt arrangement i Jomfrubråtveien lenge før en del av området ble tiltenkt hund og hundeeiere. Området er skiltet med hvor hunder skal være. Vi tar din klage til etterretning, men vil også i framtiden gi tillatelse til arrangement i Jomfrubråtveien. Friluftsetaten vil bli bedre på å informere både arrangør og hundeeiere og sette opp skilt i forkant av arrangementet. "

Bani-Bangou og jeg synes det er fryktelig dumt hvis hundesletta skal brukes til arrangementer slik at hunder som har reist helt fra Hønefoss eller Tøyen må reise slukøret hjem uten løperunden og litt frilek. Derfor oppfordrer vi alle til å sende en mail til Friluftsetaten postmottak@fri.oslo.kommune.no om dette, så kanskje skjønner de at det er en god ide å la hundene ha dette stedet for seg til lek og morro. Det er tross alt båndtvang ellers.

OG FRILUFTSETATEN HVIS DERE LESER DETTE: VI ER IKKE SINTE, VI ER BARE VELDIG VELDIG SKUFFET.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fy så dårlig av friluftsetaten :-(

Vi sender mail.

Mikki & Jona

Lola P sa...

Linket til innlegget på hundesonen, tror det har kommet noen mailer fra den kanten og.
Så fryktelig irriterende! Argh!

(også lurer vi jo fælt på menneskene i grønne drakter og hva de har gjort med emi da!)

Emi og Bani-Bangou sa...

Hei Lola:-)

Så bra at du linket på hundesonen, håper friluftsetaten får mange brev!
Kan du sende oss linken til tråd på hundesonen?

Hilsen Emi & Bani-Bangou

Daxeé sa...

Lykke til med kampanjen! Håper dere får han derre friluftsetaten til å ta til vett!!
Her i Trånjæm er det ingenting av plasser uetn bånntvang. Det syns jeg og daxepappa er ånkli dumt. Men jeg sniker meg til å gå litt uten bånn når vi er på lange turer der det ikke finnes andre enn daxepappa og meg ;-)