tirsdag 9. februar 2010

Positiv psykologi i praksis

Tenk gode positive tanker og bli en gladere hund! Det er på det rene at en positiv innstilling kan ha mye godt for seg. Logrer man mye, blir man faktisk en gladere hund. Men, i følge ytterliggående optimister (og Mira Craig) kan tankens kraft til og med kurere kreft. Alle hunder med sunn fornuft vet at deter bullshit, men hvor sterk er tankens kraft?

Jeg vil her begi meg ut på et lite eksperiment i positiv psykologi (matmor blir stolt når jeg går i hennes spor og begynner å eksperimentere). La oss anta at hvis vi tenker positivt vil det være større sannsynlighet for at vi oppnår vårt mål eller ønsker. Jeg ønsker sterkt sommer og sol som varmer pelsen. Derfor skal jeg i tiden fremover ligge mye forann peisen og tro og håpe og tenke positiv om at sommeren kommer. Hypotesen er at tankens kraft og håpet vil føre til at sommeren og solen vil komme. OOOOoooooooooooooooooooooooooommmmmmmmmmmmm

11 kommentarer:

Zhivago sa...

Eneste jeg tror på med hun syngedama er at man nok kan høre havets brus om man står nært nok hodet hennes. Så er litt skeptisk til tankens kraft. Men det fortjener et forsøk, for far prøvde det der med julen (som han hater), så masse julefilmer og slikt, og han har visst aldri hatt så bra jul. Så jeg er igjen med og tester.
Når jeg tenker meg om har jeg visst en tendens til å være med på alt folk foreslår...

Miro og Zelda sa...

Hm. Håper det funker det der.. Var faktisk riktig så fint solskinn her idag! Bare snøen blir borte også, så..

evy sa...

Jeg tror det funker altså, idag var det sol, deilig og varmt.. og herlig snø.. Funket det..
Kos deg videre, hilsen Zebra

Emi og Bani-Bangou sa...

Det er tidlig å si hvordan forsøket går, men sålangt er iallefall ikke hypotesen avkreftet.

Emi sier at hele forsøket bare er tull siden det går mot vår uansett,og vi dessuten ikke ha en kontrollbetingelse.. Derfor tenkte jeg at kanskje dere kunne være kontrollbetingelse. Hvis dere ikke tenker på sommer og sol, da bør det bli fortere fint vær her enn hos dere. Er dere med?

Zhivago sa...

Dette blir jo metafysikk uansett hvordan man vrir og vender på det. Men jeg er ikke med på det siste der. Det vil si at OM det virker så vil vinteren bli forlenget for meg. Og det vil jeg jo ikke.

Emi og Bani-Bangou sa...

Zhivago: Nei, nei, klart vintern ikke blir forlenget for deg! Den blir akkurat som den ville vært uten noen form for intervensjon. Jeg ville jo aldri foreslått et forsøk som kan ha negative konsekvenser for andre, man er jo besvisst sin forskningsetikk;-)

Zhivago sa...

Jeg erkjenner at egoismen og frykt for å ha det dårligere enn andre slo til i min forrige kommentar. Jeg unner jo andre sol og sommer! Skulle bare mangle. Attpåtil syns jeg det er spennende å leffle med magien, så jeg skal gjøre dette eksperimentet ekstra spennende. Jeg skal nå håpe alt jeg kan at det er kalt og vinter lengst mulig i Bergen. Full fokus! Det burde og gi en viss form, enn så vag, for kontrollbetingelse for Emi-Pemi. I Bergen regner jo alt vekk ganske kjappt til vanlig, men om jeg klarer å holde på snø og kulde lengre enn dere så burde det i alle fall være en begrunnelse for å utføre eksperimentet og en annen gang for å se om hendelsesforløpet gjenntar seg, og vi kan lage en hypotese som kan etterprøves.
Elers kan jeg fortelle at jeg ikke er stor på vitenskapen, men ganske stor ellers. Men alt er verd et forsøk.

Anna-Carin sa...

Den där hundbädden såg riktigt skön ut, vart har du köpt den?

Vackra bilder på vackra vovvar!!

/Anna-Carin

Emi og Bani-Bangou sa...

Hei Anna-Carin:-)

Sengen er kjempe god! Den ble kjøpt på salg på Pet Shop Girls http://www.petshopgirls.no/

Mvh
Bani-Bangou & Emi

Anonym sa...

Utrolig vakker hund du har:D Elsker mynder! De er så majestetiske og flotte å se på:)
MEN lurer på en ting: Hvor har du kjøpt den hundesengen du på bildet? Jeg har lett etter noe sånt hele livet mitt omtrent:P hehe..:)

Emi og Bani-Bangou sa...

Hei,

Hundesengen er kjøpt på petshop girls i Oslo. Dessverre har de ikke akkurat denne lenger, men de har flere modeller som ligner;-)

Hilsen Bani & Emi