torsdag 25. februar 2010



Er det ikke rart hvordan en langbeint Azawakh kan krølle seg sammen til en nesten like liten ball som en Cairn? Her koser vi oss anno 2008 og 2010.

onsdag 24. februar 2010

Zhivago: Hvordan er været hos deg, værre enn hos meg?

De siste to ukene har Aza-what og Zhivago utført et lite eksperiment i "positiv" psykologi. Antakelsen var at positive tanker ville føre til bedre vær. For å teste ut denne antakelsen har jeg, Bani-Bangou tenkt kontinuerlig på sol og sommer. Vår venn Zhivago plassert i Bergen har til sammenlikning tenkt intenst på snø og kulde.

Mine egne observasjoner fra de siste to uker gir ikke støtte til hypotesen. Tankene mine har ikke ført til sol og sommer. Her er det bikkjekaldt og med mer snø enn før eksperimentet startet.

tirsdag 9. februar 2010

Positiv psykologi i praksis

Tenk gode positive tanker og bli en gladere hund! Det er på det rene at en positiv innstilling kan ha mye godt for seg. Logrer man mye, blir man faktisk en gladere hund. Men, i følge ytterliggående optimister (og Mira Craig) kan tankens kraft til og med kurere kreft. Alle hunder med sunn fornuft vet at deter bullshit, men hvor sterk er tankens kraft?

Jeg vil her begi meg ut på et lite eksperiment i positiv psykologi (matmor blir stolt når jeg går i hennes spor og begynner å eksperimentere). La oss anta at hvis vi tenker positivt vil det være større sannsynlighet for at vi oppnår vårt mål eller ønsker. Jeg ønsker sterkt sommer og sol som varmer pelsen. Derfor skal jeg i tiden fremover ligge mye forann peisen og tro og håpe og tenke positiv om at sommeren kommer. Hypotesen er at tankens kraft og håpet vil føre til at sommeren og solen vil komme. OOOOoooooooooooooooooooooooooommmmmmmmmmmmm

Forbannade salt helvete!


Av: Bani-Bangou

Jeg har lenge vært overbevist om at salt er noe mennesker putter i maten for å straffe hunder som stjeler fra benken. Det virker logisk. Slik tenker de menneskene: Hunder liker ikke salt på maten - noen hunder stjeler mat - maten smaker ikke så godt for hunder (Bani) hvis den har salt på - AHA! vi salter maten. Ergo Bani-Bangou vil slutte å stjele maten (dette er naturligvis en feilslutning: maten smaker ikke så godt, men jeg stjeler den alikevel). Typisk menneske-logikk, feilslått naturligvis.

Hva jeg ikke kan forstå er hvorfor mennesker salter veier?? Og gangveier??!!! Det gjør vondt som fy under potene, det svir som katteklor. Uansett logikken bak, - salting på gangveier må stoppes umiddelbart. Hvis ikke vil vi iverksette mottiltak.