tirsdag 30. september 2008

Azabani-what?-kh!


Rasepresentasjon?
Banipresentasjon!
Hm, men jeg synes vi er så like jeg. Gale etter mammaene våre, skeptiske til ukjente og gjerne kjente også. Utrolig kosete, hengivne og kjære. Vi hater å være alene. Vi skjelver og fryser litt fort. Vi er pene og helt spesielle.

En av de store forskjellene er at det ikke er så mange av deg som av meg her i Norge og at du har en god grunn til å fryse fort (det har visst ikke jeg). Du er jo fra Afrika, så kuldesjokket er forståelig. Også må jeg jo si, Bani, at du kanskje kan roe ned littegranne på det matstresset ditt. Du er ikke i Afrika nå skjønner du. Her er det masse mat, så du trenger ikke å være redd for å ikke få nok! Og frysinga, ja, jeg hørte noen rykter om at det er lagt inn en bestilling på både ullgenser (med høy hals) og lue til deg helt fra Amerika! Skakke stå på det, nei!

Men Bani, det er noe rart, for enda hvor like vi er så synes jeg kanskje at vi er noe ulike i utseendet? Asså, jeg er et bartedyr med et alarmerende synlig rumpehull. Mens du? Ja, hørte noe om pinnedyr, det passer bra som beskrivelse det egentlig. Bani, "the pinnedyr".
Bani, "the foodmonster".

Vel, fra spøk til alvor. Du minner meg veldig om samboeren min Snusen. Hun er en katt. Det er kanskje du også? Dere har noe veldig lunefullt og dronning-aktig ved dere. Dere sitter og skuer over verden som om den var deres. Dere er selektive i valg av bestevenner og dere kvinner over deres eget liv. Mystiske er dere.
Ooooo dronning, takk for at du vil være min venn!!

Til red.Emi:
Blir ru sur over at dette er en rasepresentasjon sett gjennom mine øyne, så drar jeg deg i barten!
Her er en link til en skikkelig rasepresentasjon av Azawakh

Hilsen Kalle Apollon, deres hengivne team-medlem

søndag 28. september 2008

Ut på tur




Denne helgen har vi vært i Lillehammer og i Hamar. I Lillehammer besøkte vi en venn av mamman min som heter Napoleon. Han er kjempe stor, nesten som et hus, men jeg var ikke redd.



I Hamar bor en venninne av meg som heter Esther. Når jeg først møtte Esther tenkte jeg at hun måtte være en Azawakh som meg, men Emi sier at hun har sånn derre krussedull på ryggen og det har jo ikke Azawakher.


Her er vi på stranda.



Jeg har forresten familie i Hamar også,- Shiva som dere ser med pinnen her. Shiva er visst kusina mi eller noe, jeg synes det er veldig merkelig for hun ligner jo ikke på en Azawakh i det heletatt!



Alle var enige om at det hadde vært en fin tur!

Mvh
Bani-Bangou

torsdag 25. september 2008

Redaksjonen beklager



Vi beklager publiseringsfrekvensen på denne bloggen. Det har tatt litt tid for redaksjonen å sette seg inn i det tekninske, men vi vil fra nå av komme sterkere tilbake.




Mvh Emi (Redaktør), og Bani-Bangou (Journalist sport og fritid).


Kalle?



mandag 15. september 2008

Toppen












Rett ved der vi bor er det en kjempe stor lekepark for hunder, Toppen heter den.



Emi sier at det egentlig ikke er en hundepark og at Oslo kommune dessuten har gått alt for langt nå som de har foreslått båndtvang hele året rundt. Oslo kommune setter livskvalitet for både hunder og folk på spill med dette forslaget, sier Emi. Vel ,jeg er ikke så redd for det, for jeg vet at mamma og pappa lar meg løpe løs uansett. Her er bilder fra søndagstur på toppen vår.

Mvh Bani-Bangou


Ukens rasepresentasjon: Dvergschnauzer



Redaksjonen vil i høst publisere en serie om hunderaser, og vi finner det naturlig å starte med hverandres raser. Første rase ut er Dvergschnauzeren. Er du klar, Kalle?

LYnNE oG VærEmåte
Dvergschnauzeren er en bartete, brummete, morsom, og "frisk" rase som er leken hele livet. Utholdenhet og årvåkenhet gjør den til en god familiehund. Den er dessuten en utmerket lekekamerat for alle slags hunder. Det er ikke uten grunn at vi kaller Kalle "verdens beste kompis".

De sier at dvergschnauzeren er glad i barn, men jeg synes at jeg (Red.) er mye flinkere med barn enn Kalle, no offence. Katter derimot har Kalle veldig taket på, ergo er dette en meget katte-vennlig rase. Rasen egner seg i en liten bolig, for den er jo så liten atte. Dvergschnauzeren har endel vaktinstinkt og som du ser av bildet vil den gjerne gjøre seg opp sin egen mening før den f.eks. hilser på folk. Mot de den kjenner er den meget hengiven og "kosete". Dette er en skikkelig mammadalt rase, den ofrer gjerne liv og lemmer for å være sammen med mamman sin. Rasen er også kjent for sin lune humor, den er tøysete og tullete, noe som sjarmerer både mennesker og oss.

UtsEende, anatOmi og fysiKk
Dvergschnauzeren er en veldig fin hund. Den ser muligens liten ut for deg, men ikke la deg lure. Selv om den er den minste sv Schnauzerne er dette en stor hund i liten kropp. Dvergen blir ikke mer enn ca 30-35 cm i skulderhøyde, og vekten bør holde seg mellom 4,5-7 kg. Dvergschnauzeren har en karakteristisk kvadratisk form, mankehøyde tilsvarer ca kroppslengde. Hodelengden tilsvarer halve lengden fra manken til haleansatsen. Pelsen skal være stri, hard og tett. De fleste dvergschnauzere er forfengelige og nøye med sveisen sin. Den finnes i fire godkjente farger: salt/pepper(Iver en liten pjokk), sort/sølv (Kalle), sort og hvit. De to første er vanligst i Norge.


Ulike Hang- ups
Dvergschnauzeren er som sveisen anntyder en pertentelig hund. Kvister, hybelkaniner eller strå i barten kan utgjøre en stor utfordring for denne ellers så robuste rasen. I situasjoner hvor fremmedlegeme har festet seg i den vel-trimmede pelsen vil Dvergschnauzeren ofte legge seg ned og gi opp. I slike situasjoner er det viktig at mennesket opptrer med en myk men bestemt hånd, Dvergen må ha hjelp til å fjerne fremmedlegeme før den kan gå videre. Når det gjelder innkjøp ulikt hundeutstyr er det viktig å ta i betraktning at dette er en rase med sans for mote og stil,- den vil ikke finne seg i å gå i hva som helst.

Alt i alt vil jeg si at Dvergschauzeren er en veldig fin og kjekk hund.

Neste rasereportasje skal handle om Azawakhen og skrives av Kalle.

Emi-Pemi (rEDAKTØR)


Kilder:

http://no.wikipedia.org/wiki/Dvergschnauzer

Observasjon av Kalle

Kjære mamma og pappa

Dere klager over at jeg bjeffer (rettelse:snakker) ... Kanskje dere burde prøve å høre etter hva jeg sier???


Mvh Emi-Pemi (sjefen over alle sjefer)

Min venn She-ra vannhunden




tirsdag 9. september 2008

here i am..













Jada, jada, Emi.
Tenkte jeg skulle være med slik at den fine barten min kunne vises på bilder på nettet i ny og ne.
Men å skrive blir vanskelig. Skal nå forsøke en liten oppsummering på hva jeg gjorde i sommer.
Hyttetur, båttur, omvisning på Operaen, blåbærtur og en haug med leking her og der.

Jo, også tok jeg meg noe få svømmetak, for første gang..

Til slutt kan du se på neste bildet inn i hvitøyet mitt, at jeg liker å ligge på soffaen!!
Helst sammen med noen!

Kalle, will you please stand up?


Unnskyld meg Kalle, men var det ikke sånn at du gjerne ville være journalist i bloggen her?

Jeg kan ikke se å ha mottatt noen bidrag fra deg unge mann. Unnasluntring nytter ikke her, nå får du se å få barten ut av kjeften og klore ned noen ord!


Mvh

Emi-Pemi (sjef over alle små barte-tryner)




onsdag 3. september 2008

WOW! Jeg er et naturtalent!

Av: Bani-Bangou


I dag har jeg vært på løpebane! Søren klype,- det var artig! Jeg løpte i full fart etter en tøyfille, jeg klarte til og med å fange den. Jeg er nok et naturtalent rett og slett.


Kristian (Pappan til Isola) tok bilder når jeg løp

tirsdag 2. september 2008

Første skoledag


Jeg har begynt på hundeskole. Det er gøy for der får jeg masse godterier! Til første skoledag fikk jeg en ny pen genser i Allpakka-ull. Det er viktig å se respektabel ut. Dessuten mener disse skole-menneskene at det ikke finnes dårlig vær bare dårlige klær. Jeg tror ikke det finnes en eneste Azawakh som er enig i det! Spanjolen synes også det bare er tull!